lunes, 22 de mayo de 2017

Les platges d'una de les illes més remotes del món han sigut contaminades amb la major densitat de rebutjos plàstics reportats en qualsevol part del planeta. Segons un estudi publicat en PNAS, a pesar d'estar deshabitada i ubicada a més de 5000 quilòmetres del centre de població més pròxim, l'illa Henderson està repleta de 37,7 milions de trossos de plàstic.
Part del territori de les Illes Pitcairn del Regne Unit, l'illa és tan remota que només es visita cada cinc a deu anys amb fins d'investigació, però la seua ubicació prop del centre del corrent del Gir del Pacífic Sud la convertix en un punt focal per als rebutjos transportats des de Sud-amèrica o depositats per barcos de pesca. 
Durant la més recent expedició científica a l'illa liderada per l'organització britànica de conservació de la naturalesa RSPB, l'autora principal de l'estudi, la investigadora de la Universitat de Tasmaniana Jennifer Lavers va trobar les platges plenes de fins a 671 unitats per metre quadrat, la densitat més alta mai registrada...

Es molt trist que la contaminació afecte inclús a les zones que no han sigut poblades, ja que significa que la gran quantitat de contaminació es major de la que pensem. Per tant, per què no es prenen ja les mesures necessaries per a regular i reduir la contaminació?

No hay comentarios:

Publicar un comentario