martes, 12 de junio de 2018

Notícia cultura científica


                                                 SALUT INTEL.LIGENT


Segons la signatura Frost & Sullivan, el mercat de la salut intel·ligent està en plena expansió. Les grans empreses de Silicon Valley han apostat per la intel·ligència artificial en desenvolupaments relacionats a la salut. Es projecta que aquest sector pot arribar 6.600 milions dòlars en el 2021, comparat als 634 milions aconseguits el 2014.

salud inteligenteLa intel·ligència artificial a la salut es considera el gran avanç de la tecnologia que permetrà reduir la despesa del sector salut a través del diagnòstic primerenc de diferents malalties. Aquests avanços obren noves possibilitats per a una medicina més personalitzada, que permeti accelerar la velocitat de l'estudi de cada cas de salut, predir malalties, canviar els enfocaments d'atenció i tractaments mèdics.


El públic en general té accés a telèfons, tauletes i rellotges intel·ligents amb una varietat d'aplicacions que poden generar important data de la seva salut. Aquestes aplicacions han ajudat els metges a obtenir informació de pacients que requereixen seguiment continuo de persones sanes que volen monitoritzar la seva salut i diferents valors.
Aplicacions per controlar el cicle de son, dades relacionades a diferents esports, nutrició equilibrada, recompte de calories, ingesta d'aigua i hidratació diària, descans, entre d'altres estan dins de la llista d'opcions.

Segons CARDIOGRAM, en un estudi realitzat conjuntament amb la Universitat de Califòrnia, els sensors dels rellotges intel·ligents són capaços d'identificar un ritme cardíac normal d'una fibril·lació auricular que comportaria a un atac de cor.
La intel·ligència artificial pot també ajudar a predir una depressió i altres trastorns psicològics. Un grup d'investigadors de Harvard i de la Universitat de Vermont van crear una eina que permet identificar la depressió en usuaris d'Instagram, analitzant el colorit de les seves fotos publicades a la xarxa.

El 2015 la signatura Forrester va col·locar a Apple com a líder en el mercat amb el seu Research Kit, que recol·lecta dades de distàncies recorregudes en córrer o caminar, ritme cardíac, etc. d'usuaris d'iPhone. Per la seva banda, el departament DeepMind de Google Alphabet, actualment desenvolupa eines d'avaluació i prevenció de riscos de propagació del càncer i tractaments de radioteràpia més efectius.

Microsoft, IBM i Intel col·laboren també amb l'anàlisi de dades mèdiques i Insilico Medicine, utilitza tecnologies per minimitzar els temps de les proves dels nous medicaments i la seva autorització, que de vegades pot trigar fins a 15 anys.

Tot i que la intel·ligència artificial aplicada a la medicina ha permès que les investigacions vagin més de pressa, totes les organitzacions coincideixen que encara queda feina per fer quant a com integrar les dades al servei d'atenció de salut, entrenament per als metges en l'ús de les diverses eines, i el més important, garantir la protecció i privacitat de les dades de cada pacient.

OPINIÓ:
Aquesta notícia ens mostra com serà el futur i el gran avanç de la tecnologia; la intel.ligència artificial  la qual ens permetrà amb l'aplicació d'aquesta; sensors dels rellotges intel.ligents, aquests ens donaran informació als metges dels pacients que requereixen un seguiment continuo, portant així un control exacte i personalitzat a cada pacient que ho necessite. A més a més aquesta "intel.ligència artificial" aplicada a la medicina ha permés que les investigacions hui en dia vagin més de pressa, sobretot garantitzant la protecció i privacitat del pacient.

No hay comentarios:

Publicar un comentario