jueves, 16 de febrero de 2017

Almussafes combat la processionària dels seus pins

Almussafes compta amb més de 150 pins en els seus parcs i jardins públics del nucli urbà i del seu terme municipal, tots ells de les espècies pi blanc i pi pinyoner, ambdós molt susceptibles de ser atacades per la crida "processionària del pi", que és la terminologia que defineix a la palometa nocturna quan es troba en la seua fase d'eruga. 

Les erugues de les processionàries, amb el seu cos cobert de llargs pèls, són perillosament i extremadament verinoses, al produir urticàries i al·lèrgies tant en persones com en animals, principalment en els gossos. 

Precisament per a evitar esta problemàtica, anualment l'ajuntament lluita contra la plaga amb l'aplicació d'un insecticida ecològic, aprofitant per a això la millor època del seu cicle biològic, l'inici de l'any. 

Per a combatre a esta plaga és fonamental conéixer el seu cicle biològic. Depenent de la climatologia, a mitjan o finals d'estiu la palometa de la processionària realitza la posada d'ous en les acícules dels pins. Al cap d'un mes naixen les erugues que s'agrupen en els característics bossa de manassos.


2 comentarios: