lunes, 20 de febrero de 2017

Italia, el veí de Espanya amb més risc de terratrèmols

Com vam poder vore, Italia va sofrir una serie de terratrèmols que causaren un gran allau de neu que va caure sota el hotel Rigopiano.
Les dades mostren que el 75% de les morts causades per terratrèmols en la Unió Europea tenen lloc a Italia, mentre que a la resta del continent hi ha apenes 2000. Però, aquestes dades són coherents ja que la mateixa cadena muntanyosa dels Apenins és la responsable ja que travessa tot el país formant falles.
Per altra banda, els terratrèmols originats en Italia no són com els demés ja que aquestos són diversos terratrèmols de gran magnitud seguits, per tant, les estructures són més danyades ja que pot ser que el primer no cause ningun dany, pero es veuen en perill per els que venen després.
Finalment, un investigador del CSIC, Mariano García, afig que el dany causat no es per els terratrèmols, sino per les estructures ja que sabent que Italia és un país amb un gran risc de sismicitat, no es construeixen edificis preparats que puguen soportar els terratrèmols. Hui en dia, ja se está duguent a terme la construcció d'edificis preparats, pero no s'han reforçat els ja construits, i encara que mols edificis vells han pogut aguantar bé els sismes, hi ha d'altres que no.

Des del meu punt de vista, també seria una bona idea intentar reforçar les construccions velles ja que sí que tenen els mecanismes per a fer-ho, perquè existeix un gran risc de terratrèmols que poden provocar víctimes i també es poden perdre molts edificis històrics amb gran valor.
 http://www.elespanol.com/ciencia/ecologia/20170119/187231369_0.html

2 comentarios:

  1. totalment d'acord amb Mariano Garcia i amb Ana, segurament si es prepararen els edificis antics també els danys provocats serien molt menors

    ResponderEliminar
  2. Estoy de acuerdo contigo sobre reforzar los edificios antiguos, ya que eso evitaría grandes problemas a lo largo del tiempo, pero ¿cómo se podría llevar a cabo esas medidas en edificios ya construidos?¿Serían rentables esas medidas económicamente? ya que eso también se tendría que tener en cuenta puesto que si es menos rentable que no hacer nada no pondrán esa medida.
    Miriam, 2º Bachiller, Ies Ricardo mMarin

    ResponderEliminar