lunes, 13 de febrero de 2017

Les fosses més profundes de l'oceà tenen nivells "extraordinaris" de contaminació


Un nou estudi acaba de demostrar que, en realitat, les fosses marines són un enorme embornal de la contaminació industrial global.
Els científics, de la Universitat d'Aberdeen (Regne Unit), han analitzat els teixits grassos de crustacis carronyers recollits en ambdós punts i han trobat concentracions "extraordinàries" de compostos utilitzats en electrodomèstics i altres aparells elèctrics.

Encara que no està clar com s'han pogut assolir nivells de contaminació tan elevats en zones tan inaccessibles, els autors apunten a la pol·lució per plàstics i de la caiguda d'animals morts al fons marí. Aquesta carronya és després consumida pels crustacis multiplicant en els seus teixits les concentracions d'aquests químics. Els investigadors creuen que la contaminació avança a un ritme molt ràpid des de l'origen fins el més profund de l'oceà.


Aquest estudi "aporta evidències clares que l'oceà profund, lluny de ser una zona remota, està molt connectat amb la superfície i que ha estat exposat a concentracions significatives de contaminants

Personalment, considere que d'una vegada per totes la societat deuria de prendre les medides corresponents per a deixar de produir un nombre tan gran de residus, ja que poc a poc estem acabant amb la vida de tots els èssers vius de la terra, incluides, les nostres vides.


6 comentarios:

  1. La contaminació arriba ja fins als llocs més profunds del planeta,molt trist! :(

    ResponderEliminar
  2. Tots i cada un dels habitants d'aquest planeta és concient de la contaminació, que va cada día a més, i que afecta a grans terrenys, amb ells els essers vius. El problema és que vivim en una societat inocent, en el aspecte de que pensem que els problemes són mínims davant este voluminós planeta. Però no és deberes, nosaltres "arrasem" amb aquest planeta Terra.

    ResponderEliminar
  3. Una rao més per a posar en marxa les adequades mesures per a fer front a aquest problema i intentar revertirlo per a aconseguir un vida millor per a les futures generacions. Mans a l'obra hi haura que pasar ja a l'acció

    ResponderEliminar
  4. Una rao més per a posar en marxa les adequades mesures per a fer front a aquest problema i intentar revertirlo per a aconseguir un vida millor per a les futures generacions. Mans a l'obra hi haura que pasar ja a l'acció

    ResponderEliminar
  5. Una rao més per a posar en marxa les adequades mesures per a fer front a aquest problema i intentar revertirlo per a aconseguir un vida millor per a les futures generacions. Mans a l'obra hi haura que pasar ja a l'acció

    ResponderEliminar
  6. Hoy por hoy vivimos en una sociedad donde la contaminación, según algunas personas, ya no es un problema o no están concienciados para ello, ya que los grandes políticos o empresarios no le dan importancia. Esta idea aterra a los que sabemos que la contaminación supone uno de los grandes problemas que tenemos en la Tierra y que no se tomen unas medidas adecuadas solo hace que agrandar esto. Hay que aportar medidas para que este problema no se expanda más de lo que esta ahora mismo, aunque sea a nivel local. Con el esfuerzo de todos podemos llegar a reducir la contaminación a grandes niveles.
    Bruno IES Ricardo Marín

    ResponderEliminar