miércoles, 8 de febrero de 2017

     La contaminació redueix la capacitat d'atenció dels xiquets

Un estudi constata que els dies en què els menors estan exposats a majors índexs de pol·lució mostren un retard d'un mes en la millora natural de la seua velocitat de resposta.

Els investigadors,experts en aquesta matèria ja que han dut a terme diverses investigacions sobre el tema,  trobem ara que l'exposició a agents contaminants procedents del tràfic també té efectes a curt termini.

Però, com han arribat a aquesta conclusió?
Els científics van fer un estudi de seguiment entre 2012 i 2013 a uns 2.700 menors d'entre 7 i 9 anys de 300 aules de 39 col·legis de Barcelona i van constatar que la contaminació de l'aire té un efecte neurotòxic en els xiquets, a més de danyar la capacitat cognitiva dels menors. Els agents contaminants també reduïxen la seua capacitat d'atenció.

Els resultats van ser que els dies en què els xiquets van estar exposats a majors nivells de contaminació ,van mostrar un retard equivalent a un mes i mig en la millora natural de la velocitat de resposta.

Personalment hem pareix fantàstica que hi hagen grups de científics que s’encarreguen d’estudis com aquestos ja que la contaminació no sols afecta al medi ambient com acabem de llegir ,sinó que també afecta greument a les persones més enllà dels efectes fins ara coneguts per tots com poden ser l’aparició de noves al·lèrgies o els problemes respiratoris , per tant és una raó més per la qual hem de prendre consciència de que tenim i tindrem una  gran llista de problemes  com no comencem a actuar contra la contaminació i fiquem mesures globals per intentar frenar-la.



1 comentario:

  1. Tant de bo la gent prengui consciència i es prenguin les medidad necessàries per reduir la contaminació i d'aquesta forma facilitar les vides de tots els ciutadans!

    ResponderEliminar